کتاب «رواندرمانی اگزیستانسیال» نوشته اروین دی. یالوم، یکی از مهمترین آثار در زمینه رواندرمانی و فلسفه به شمار میآید که در سال ۱۹۸۰ به چاپ رسیده است.برخی از موضوعات اصلی این کتاب عبارتند از:
یالوم بر این باور است که آگاهی از فناپذیری میتواند باعث ایجاد اضطراب شود، اما در عین حال میتواند به زندگی معنا و ارزش بیشتری ببخشد.
آزادی به معنای عدم وجود ساختارهای از پیش تعیینشده، فرد را با مسئولیت کامل در قبال انتخابهایش روبرو میکند که این موضوع ممکن است به اضطراب منجر شود.
انسانها در نهایت در تنهایی به سر میبرند و این انزوا میتواند منبعی از نگرانی باشد، اما پذیرش آن میتواند به ایجاد روابط عمیقتر کمک کند.
در جهانی که معنا بهطور ذاتی وجود ندارد، افراد باید خودشان به خلق معنا بپردازند که این فرآیند میتواند چالشهای خاص خود را به همراه داشته باشد.
ویژگیهای کتاب
یالوم با استفاده از مفاهیم فلسفی، به درک عمیقتری از چالشهای روانشناختی دست مییابد.
علاوه بر مباحث نظری، او راهکارهای عملی برای مقابله با دغدغههای وجودی ارائه میدهد.
سبک نوشتاری یالوم به گونهای است که مفاهیم پیچیده را به سادگی منتقل میکند.
ساختار کتاب
یالوم با ادغام نظرات فلسفی و روانشناختی، راهحلهایی برای رویارویی با این چالشهای اساسی ارائه میکند.کتاب به چهار بخش اصلی تقسیمبندی شده است که هر یک به یکی از مسائل کلیدی و مهم میپردازد:
نقد و بررسی
مزایا
معایب
نتیجهگیری
این کتاب با تمرکز بر چهار نگرانی بنیادی انسان، ابزارهایی را برای درک بهتر خود و دیگران ارائه میدهد. مطالعه آن به رواندرمانگران، دانشجویان روانشناسی و فلسفه، و همچنین هر کسی که به دنبال معنا در زندگی است، پیشنهاد میشود.
منبع :https://filetak.com/product/existential-psychotherapy/